Lesbos

Ik ben samen met Jaap een bevriende fotograaf van het Natuurfotoforum van 16 mei t/m 23 mei naar Lesbos geweest. We verbleven in het dorpje Skala Kallonis  in het appartement Arsivi. Skala is de perfecte uitvalsbasis voor de verschillende vogel plekken op Lesbos omdat het heel centraal ligt en er in de buurt van Skala ook al heel veel te zien is. We wilden heel graag de Bijeneter fotograferen en hebben gekozen om half mei te gaan omdat dan de kans groot is om ze te zien. De echte vogeltrek was dit jaar vroeg en de andere soorten daarom wel wat beperkter. Het voordeel was wel dat het een heel stuk rustiger was met vogelaars en dat we meestal gewoon lekker konden fotograferen zonder gestoord te worden. Al op de 1e avond hoorden we in de verte al het bekende geluid van de Bijeneter bij de Tsiknias rivier. Daar kon ik toen ook meteen de 1e foto maken. Later in de week hadden we ook nog een andere stek gevonden en daar had ik de 2e en 3e foto gemaakt. Een aanrader is ook de route van Eresos naar Sigri. Dat is een onverhard pad door de bergen (te doen met de auto) Hiier hebben we ook heel veel soorten gezien en ook een aantal leuke kunnen fotograferen waaronder de Zwartkopgors en de Grauwe Klauwier (foto 4 en 5)  De zoutpannen van Skala zijn altijd een aantrekkelijke plaats voor veel steltlopers. Flamingo’s zitten op de grote plas en daaromheen oa de Kluut en Steltkluut.

Bijeneter

Bijeneter

Bruinkeelortolaan

Bruinkeelortolaan

Kluut

Kluut

Kluut jong

Kluut jong

Woudaap female met prooi

Woudaap female met prooi

 

Bijeneter

Bijeneter

Bijeneter

Bijeneter

Bijeneter

Bijeneter

Dwergooruil

Dwergooruil

Grauwe gors

Grauwe gors

Zomertortel

Zomertortel

Zwartkopgors

Zwartkopgors

 

 

 

Bijeneter-2

Bijeneter

Bijeneter-3

Bijeneter

Bijeneter-5

Bijeneters

Grauwe Klauwier-1

Grauwe Klauwier (female)

Grauwe Klauwier-2

Grauwe Klauwier (male)

Kluut-jong-5

Kluut

Steenuil-1

Steenuil

Steltkluut-1

Steltkluut

Steltkluut-2

Steltkluut (paring)

Woudaap-1

Woudaap (female)

This entry was posted in Welkom.

4 Comments

 1. Rob Christiaans 2 juni 2014 at 13:07 #

  Prachtige reeks Ed, mooie soorten en allen een lust voor het oog.

  Groet, Rob.

  • Ed Stam 2 juni 2014 at 14:43 #

   Bedankt Rob. T.z.t. vul ik deze nog verder aan met foto’s.

 2. Jaap 12 juni 2014 at 21:47 #

  Ed, wat een belevenissen he daar.
  Lekker man om 05.00 opstaan, wel thee krijgen jij, haha.
  We hebben er prachtfoto`s kunnen maken.

  • Ed Stam 14 juni 2014 at 20:19 #

   Ja Jaap, het was een heerlijke week daar.
   En dat opstaan ging ook steeds beter niet waar.
   Het thee’tje was lekker. En de foto’s super.