Over mij

Ed-5

 

Hallo Allemaal, Leuk dat jullie de moeite nemen om op mijn site te kijken.

Ik ben Ed Stam woonachtig in Heerhugowaard en geboren in 1965.

In mijn vrije tijd ben ik vaak bezig met natuur fotografie.

Ik vind het heerlijk om in de vrije natuur te zijn en te genieten van alle mooie dingen die ik tegenkom en vind het leuk om te proberen dat zo mooi mogelijk op de foto te zetten.

Mede daarom ben lid van natuur fotoclub  NFO in Heerhugowaard. Het is een heel gezellige niet al te grote club met een aantal hele goede mede fotografen waar ik nog veel van kan leren.

Momenteel fotografeer ik met een Nikon D600 en gebruik vaak mijn 500mm F4 lens met of zonder 1,4 convertor. Ik vind dit een hele fijne combinatie om mee te werken.

Nu al weer een paar jaar aan het fotograferen met de D600 van Nikon. Deze full-frame camera is toch een wereld van verschil vergeleken met mijn oude D90. Het iso bereik zonder al te veel ruis in de foto’s is veel hoger en het dynamisch bereik en de details zijn veel beter. Ik ben tot nu toe erg tevreden over deze camera.

Ik heb me sinds kort gestort op de landschapsfotografie, toch een hele ander tak van fotografie dan vogels of macro werk. Het is ontzettend leuk om te doen, vooral het leren kijken naar compositie en geschikte onderwerpen vergt veel oefening.

[DISPLAY_ACURAX_ICONS]